En dag i køkkenet...
Matematisk opmærksomhed, former og begreber, taktilsans, kollektive beskeder, styrkelse og stimulering af de symmetriske håndbevægelser og TADAAAA pølsehorn til onsdagens frokost😋👌

Facebook photo

I dag har vi i mellemgruppen og de spire, der ikke skulle svømme, haft børnehaven for os selv. Det udnyttede vi til fulde, ved at lave en motorikbane i gennem hele Engen.
På banen trænede vi blandt andet balance samt at hoppe.

Facebook photo

Og så blev det tid til at nyde og smage de afgrøder som børnene selv har forspirret, plantet, passet og plejet det sidste halve år.

Der er fra slut 2016 og starten af 2017 blevet "knoklet" med køkkenhaven. Børnene har været med til at samle blade på legepladsen og køre disse på jorden i køkkenhaven, da vi nemlig har udvidet vores køkkenhave i år. Børnene har været med til at muge ud i stalden og køre møg op i køkkenhaven og meget mere. Nu er det endelig blevet tid til at nyde. (Inden længe starter forberedelserne forfra😉)

Rødbeder fra køkkenhaven som de selv har syltet, majs de selv har forspirret, plantet og høstet, rødbeder de selv har sået, kartofler som de selv har lagt, æbler de selv har samlet ind - nogle blev lavet til æblemost, som blev nydt sammen med hovedretten og andre blev skrællet og blev brugt til dagens dessert; nemlig æblekage.

Høstfesten er den eneste dag på året hvor vi får sovs og børnene elsker det. Mums hvor smagte det alt sammen godt, der blev spist, hygget og snakket omkring de store borde.

Tak for en dejlig høstfest - god weekend til alle 🙂

Facebook photo

🎵Boogie woogie🎵

Hjulene på bussen;
🎵babyerne i bussen siger vrrræææ vrrræææ vrrræææ
🎵børnene i bussen siger vi vil ha' sovs

Stemningsfilm fra høstfesten 2017

Stemningsfilm fra høstfesten 2017

HØSTEN 2017 og fest, sang og musik.

I dagens anledning havde vi fået besøg Jesper som er My og Merles farfar. Jesper havde taget sin harmonika med.

Børnene var dybt optaget af harmonikaen, da Jesper begyndte at spille var børnene helt opslugte som det tydeligt ses på flere af billederne, hvor børnene står med åben mund og polypper.

Der blev sunget og danset til den store guld medalje. - Tak til Jesper, som havde tid og lyst til at komme og give børnene en oplevelse.

Facebook photo

HØSTFESTEN 2017 og kulturelle udtryksformer og sanser;

Indenfor var det i år drengene fra børnehaven og mellemgruppens tur til at dække og pynte bordet.
Drengenes opgave var nemlig at lave blomsterdekorationer til bordene. Drengene stiftede bekendtskab med mange nye ord og begreber, deres lugtesans og taktilsans blev udfordret og synssansen gjorde nye opdagelser.

Der blev duftet til de forskellige blomster og korn. Der blev snakket om at der bl.a. Var havre og rejnfan. Der blev mærket på den tørre oasis og bagefter den våde Oasis. Børnene var meget optaget og engageret i processen fra tør til våd Oasis og at den skiftede farve.

Børnene blev sat sammen to og to til at samarbejde om at lave blomsterdekorationen.

Med stort engagement gik børnene i gang med processen. Drengene fik lavet de flotteste blomsterdekorationer med udgangspunkt i naturen.

Facebook photo

Stemningsvideo fra bålhuset...

Dagens høst af majs skabte glæde og begejstring hos alle pigerne. I bålhuset skulle majsene skrælles fri for blade og hår, der var stor fordybelse hos børnene og stor begejstring og forundring hos børnene, når majskolberne kom fri for skrællen.

Facebook photo

HØSTFESTEN 2017 og konceptet fra jord til bord👌

Pigerne fra børnehaven og Mellemgruppen var i dag i køkkenhaven for at høste de majs, som vi selv havde forspirret i det tidlige forår og som vi selv havde plantet ud i foråret - endelig var det tid til, at de skulle høstes og nydes til dagens høstfest.

Facebook photo

Stemningsbilleder fra en eftermiddag...

Facebook photo

Onsdag blev der malet korn i bålhuset.

Lige om lidt skal vi holde høstfest.

Børnene var med i processen, at male korn til mel.
Børnene blev udfordret på deres kræfter og styrke. Der blev samarbejdet og børnene opnåede en bevidsthed omkring processen fra korn til mel, og som en del af konceptet fra jord til bord.

Facebook photo

Hygge og fællesskab i bålhuset.

Facebook photo

Vores dyrehold giver anledning til mange samtaler med børnene på både godt og ondt.

Med et dyrehold har vi et ansvar for at vores dyr trives og at de lever et godt og et værdigt liv.
Vores ene gedekid var desværre syg og blev derfor aflivet i går af vores dyrlæge (børnene var IKKE med til dette!).

Dette gav anledning til samtalen om, at man godt kan være syg uden at se syg ud.
Børnene var meget optaget af, om den var syg fordi den havde spist en regnorm og nej det havde den ikke.

Vi snakkede om, at det er lidt ligesom, når man skal samle Lego hjemme med en manual og hvis der så mangler nogle klodser kan man ikke bygge det rigtigt. Sådan var det ligesom også med gedekiddet, da det blev lavet inde i gede-mors mave.

De børn som havde lyst, kunne komme med op i stalden og se gedekiddet. Rigtig mange børn havde lyst til at se gedekiddet.
I stalden blev der kigget, snakket, der blev følt og rørt ved gedekiddet og børnene kunne mærke, at
kiddet stadig var lunt.

Facebook photo

Dressingen bliver lige smagt på en sidste gang😉

I går var Spiregruppen i køkkenet og forberede eftermiddagsmad.

En lærerig formiddag hvor der blev sat ord og begreber på de forskellige ting som vi skulle bruge.
Der blev smagt på de forskellige ord og begreber.

Pisker som blev til piskeris og børnene lærte at et piskeris ikke er en pisker til ris, men et piskeris bl.a. Er til at piske ting sammen med.

Smagssansen blev i den grad også udfordret, vi smagte nemlig på alle ingredienserne, inden disse skulle blandes og blive til en dressing.

Græsk yoghurt, mayonnaise, peber, salt, grov sennep og hvidløg blev smagsløgene udfordret med noget var stærkt, bittert, salt, mere stærkt osv.

Børnene øvede sig i at vente på tur, samarbejde, på eget initiativ tilbød børnene deres hjælp til hinanden, finmotorikken blev stimuleret og kræfterne blev udfordret på hvidløgspresseren.

Facebook photo

En gruppe børn har i dag været på jagt, på vores legeplads, efter bog, agern og andre naturmaterialer. Der var i dagens aktivitet fokus på naturkendskab, fordybelse og børnenes opmærksomhed.

Materialerne skal bl.a. Bruges som bordpynt til vores høstfest på fredag og resten skal gemmes til senere brug🍂🌾🌽🍎🌾🍂

Facebook photo

I går var børnene delt op i små hold, som på skift blev udfordret på den indendørs motorikbane med bind for øjnene.
I stalden blev der fodret og hygget ekstra meget om marsvinene❤️

Facebook photo

Ørnebanden i Ørne-stimulator🦅🦅🦅

Nysgerrige og fjolleriger😊😊

Togtur ved Lille vildmose centeret

Tusind tak til Nordea fonden for at sponsore den skønneste tur til Lille Vildmose centeret. Det var en dag med mange nye indtryk, sansninger, oplevelser og mest af alt dejligt humør. Tusind tak til de forældre der havde tid til at tage med os.

Facebook photo

Fordybelse og afstressning 🙂

Kreativiteten er også på spil 🙂

Vores morgenbagere som har formet boller/brød til vores formiddagsmad.

En skøn morgenaktivitet der er dejligt afstressende og som styrker både finmotorikken og taktilsansen.

Facebook photo

Vi har i dag fejret fødselsdag for Gabriella på bedste Huset i Skoven manér med sang og gaver😉

Vi ønsker stort tillykke til Gabriella som fyldte 3 år i mandags🎈

Facebook photo

Ørnebanden har i dag været i køkkenet for at lave dagens frokost - nemlig tunsalat. Tunsalaten skulle serveres sammen med de lækre fladbrød som blev tilberedt ude på bålet.

De sociale og personlige kompetencer er blevet udfordret og styrket i dagens opgave bl.a. Ved at børnene skulle give plads til hinanden, vente på tur, udsætte sine egne behov og samarbejde.

Børnene har også fået styrket deres finmotorik og stimuleret deres forskellige sanser, bl.a. Taktilsansen og smagssansen da tunsalaten skulle smages til. Børnenes smagssanser er helt i top, for de er helt bevidste om når der både mangler smag, krydderi og salt😉

Ørnebanden fik lavet Huset i Skovens bedste tunsalat👍

Facebook photo

En fantastisk lærerig aften er nu slut og ny viden skal med hjem til Huset i Skoven.

Aftenen bød på Specialpædagogisk Børnemassage, et lærerigt oplæg af Line Neess med teori, viden, praksiserfaringer og håndgribelige massageøvelser.

Kort om specialpædagogisk børnemassage;

Specialpædagogisk børnemassage er en samling af forskellige massage teknikker til at hjælpe, stimulere og støtte børn med særlige behov.

Massage er med til at øge børnenes koncentration og giver dem en bedre fornemmelse af deres krop, samt kan give dem ro og afspænding, hvilket er en stor hjælp, når hjernen modtager for mange eller for få impulser.

Facebook photo

Edderkopperne har i dag været i køkkenet og klargøre dagens frokost.
Børnene blev delt i et drenge og pige-hold for at styrke deres relationer. Efter endt opgave byttede holdene, således der var en bunden opgave og fri leg.
I køkkenet blev der pillet æg, skåret blomkålsbuketter, skrællet gulerødder og fyldt mayonnaise i anretnings-glas. I køkkenet blev børnenes taktilsans styrket og stimuleret og deres finmotorik samt de asymmetriske håndbevægelser.

Mens Edderkopperne var i køkkenet indendøre, blev der i bålhuset klargjort rødbeder til vores høstfest næste fredag, først blev rødbederne kogt, dernæst smuttet og tilsidst skåret rødbeder - uhmmm vi glæder os.

Dagens frokost vækkede forundring hos børnegruppen med en hel røget makrel på fadet, som gav anledning til at nærstudere, dufte og smagetil makrellen.

Facebook photo

Fantastisk og tak for hjælpen 😊 De er afsat.

Hejsa allesammen 😊. Vi sætter to af vores skønne bukke til salg, den ene er fra 18 juni - den anden fra 8 juli. Begge er yderst vant til børn og andre dyr. Prisen er 200 kr pr styk og de har CHR nummer. Ved ønske om flere oplysninger, billeder eller køb - skriv en privat besked til vores Facebook gruppe 😊

DEL GERNE OPSLAGET

Facebook photo

Vi arbejder hårdt i vuggestuen for at have lækre ting klar til vores høstfest - mandag lavede vi rødbeder 😊

Facebook photo

Idag har de mindste i vuggestuen lavet brombær marmelade til vores høstfest 😊

Facebook photo

Efterårets 1. Arbejdsdag var i lørdags.

Stor tak til de forældre der fandt tid til at give en hånd med ❤ en uvurderlig hjælp som gør en kæmpe forskel i hverdagen, og som vi er meget afhængig af.
Tak for højt humør og en hyggelig dag 😊

Facebook photo

Vi har i dag lavet æblemost, og børnene var med i hele processen. Først var vi oppe i vores køkkenhave og samle æbler, hvorefter vi gik ned og vaskede æblerne. Herefter kværnede vi æblerne, for at til sidst kunne presse dem.

Facebook photo

Fredag fik vi et dejligt gensyn med hundehvalpen Naja til stor glæde og begejstring ❤️

Facebook photo

Torsdagens bålmad var lidt anderledes i torsdag, nogle af børnene syntes nemlig ikke at det var rigtig bålmad.
Der blev pakket bagekartofler ind i staniol, hvor børnene øvede sig på begrebet; midten - og at udføre "at lægge noget i midten". Bagekartoflerne skulle nemlig gemmes i staniolen.
Menuen stod på bagekartofler med hjemmelavet skinkefyld😉

Facebook photo

Drømmeland er et fantastisk sted🤗😴 😍

Facebook photo

Mandag er køkkendag for vuggestuen🍽 så i dag blev der bagt rugbrød👌😋

Facebook photo

Vi har i dag lavet skibe og sejlet med dem, i vores hjemmelavet sø.
Børnene har selv savet skibet til, hvorefter de var med til at bore hul til masten, som de slog i hullet.

Facebook photo

Det var med meget høj humør, at de ældste vuggestuebørn spiste udenfor i regnvejr i går☔️🍽😂 Selvom vores rygbrød blev lidt vådt, så havde vi en fest👏😂🎉

En skøn krible krable uge er nu slut og afslutningsvis bestemte børnene selv, hvilket dyr som de fandt interessant og som skulle males på deres kind😉
Børnene øvede sig bl.a. I at træffe valg, vente på tur, farvebestemmelse samt deres taktilsans blev stimuleret og styrket.

Facebook photo

Så fik Ørnebanden afleveret invitationen til plejehjemmet.
Vi håber at de har lyst til at komme, når der skal laves æblemost🤞

Til stor undring hos børnene, så befandt Nana sig også på plejehjemmet - det var altså lidt mærkeligt sagde børnene.

Facebook photo

Når vand bliver vores fælles tredje😁

Vi har i dag fejret Jonathans fødselsdag med sang og gaver på bedste Huset i Skoven manér.

Stort tillykke til Jonathan som fylder 5 år i dag.

Facebook photo

Ørnebanden har i dag været i køkkenet, børnene blev delt op i to hold, hold 1 lavede troldesnot med fokus på at udfordre smags- og lugtesansen. Hold 2 lavede rugbrød hvor der var fokus på matematisk opmærksomhed og samarbejde.

Facebook photo