Hyggedag❤️

Facebook photo

Husk at give besked til personalet - sidste frist for tilmelding i dag😉

Hyggelig morgen omkring bordet med hjemmelavet modellervoks. Rundt om bordet var der fordybelse, kreativitet, fantasi og styrkelse af børnenes taktilsans.

Facebook photo

Vi invitere husets bedsteforældre til julehygge. Der vil være æbleskiver og gløg, jule værksteder, mulighed for at nyde vores skønne omgivelser med jeres børnebørn og afslutningsvis frokost.
Vi glæder os til at se jer til en skøn dag fyldt med hygge og nærvær.
Vh personalet i huset i skoven

En gruppe har i dag været på tur i skoven og der fandt de spor efter rådyr. Da de kom tilbage igen, prøvede børnene selv at lave rådyr spor.

Facebook photo

Drengene har i den grad matchet himlen i dag, for vi har nemlig indviet de nye flyverdragter🙏

Børnene oplever det næsten ligesom fx juleaften - det er en helt begivenhed, når børnene modtager deres flyverdragter i efteråret og successen gentages igen om foråret, når de får deres softshells og regntøj😉 Børnene bliver stolte, henrykte og viser med glæde det nye tøj frem til både mor, far, venner, venners venner og vi voksne😃

Facebook photo

Hvem skal være vores nye pædagogiske leder?

Du får verdens bedste arbejdsplads - med de dejligste børn, bedste kollegaer og en masse uopdragne dyr😉

Må gerne deles...

https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/4681189

Kastanjer modtages med kyshånd.

Selvom man måske tror, at kastanjesæsonen er ved at være slut, er det stadig muligt at lede efter dem under bladene😉

Men hvis i har nogle i overskud modtager vi meget gerne🙏

PS. Vi kan godt bruge rigtig mange😉

Facebook photo

Vi har i dag fejret Mathilde på bedste Huset i Skoven manér med hygge, sang og gaver🇩🇰

Stort tillykke til Mathilde med de 5 år🎈

Facebook photo

Vi siger tusind tak for den nye Ridderborg som vi har fået af Camille og hendes mor - den er virkelig et kæmpe hit og sikke nogle skønne lege den satte i gang og relationer som blev dannet på kryds og tværs😉

Facebook photo

I dag torsdag har været en dag fyldt med meningsfyldte opgaver og aktiviteter, hvor vi i fællesskab har fået lavet dagens frokost over bål.
I dag har fællesskabet, styrke, koordination, finmotorik, symmetriske og asymmetriske håndbevægelser, taktilsans, synssans, lugtesansen og smagssansen været i fokus.

Tusind tak til Spar Nord for de fine sponsorgaver - de faldt i god jord og vi glæder os til at tage dem i brug😉👌
Rygsække vi kan bruge når vi skal på tur, refleksveste og t-shirts som vi også kan bruge når vi skal på tur. Penalhus som vi fx skal bruge i Skolegruppen. Madpakker og krus som vi også kan bruge i forbindelse med fx en spontan tur ud af huset. Og en masse bløde bolde som vi kan bruge til en helt masse forskellige aktiviteter - endnu en gang tusind tak til Charlotte fra Spor Nord som lige kom forbi med disse skønne gaver😉

Facebook photo

Stemningsbilleder fra en skøn eftermiddag ude😉

Facebook photo

Først en omgang Gymnastik med Huset i Skoven til dagens skolegruppe og dernæst var opgaven at lytte, forstå og udføre en kollektivbesked.

Facebook photo

Vi har været i fuld gang fra morgenstunden, Freya stod for at pynte bollerne til dagens eftermiddagsmad.
Efter formiddagsmaden gik en gruppe i køkkenet og Skolegruppen + en gruppe mere gik udenfor, hvor vi lavede Gymnastik med Huset i Skoven.
Børnene er blevet udfordret og har fået pulsen op.
Først opvarmning med sangen; Hoved, skulder, knæ og tå.
Balancen er blevet styrket og stimuleret på flere forskellige måder, der er blevet hinket, hoppet, hoppet zigzag og til slut en omgang Kongens efterfølger, hvor der både er blevet snurret rundt, kravlet, løbet, gået baglæns og meget mere😉

Facebook photo

En gruppe var i køkkenet igår, en anden gruppe i skoven med parkour på programmet og en tredje gruppe var i stalden. I stalden blev der hygget og nusset omkring dyrene samtidig med at børnene udfordrede deres finmotorik og grovmotorik. Børnene samarbejdede og øvede sig i at vente på tur til de forskellige opgaver.

Senere på dagen blev Anastasia helt væk i efterårets blade🍁🍂

Facebook photo

Og lige en video fra skovturen

Vi har i dag været på en parkour tur i skoven, på turen kravlede vi over eller under næsten alle de væltede træer vi kunne finde. Derudover gik vi alt hvad vi kunne på bakkerne både op og ned, men også sidelæns.
Dette gjorde vi for at styrke børnene i deres grovmotorik.
Udover dette var vi også forbi den lille sø for at undersøge om hvor tyk isen var blevet. (Ikke ret tyk)

Facebook photo

Og det høje tårn...

Rumfart med Action Kids. Vi nærmer os månen.... Børnene skal sidde i en lang række og lytte efter lyden og sætte sig bagerst i rækken...

En uge er nu gået... ugen har budt på lidt af hvert bl.a. har vi nydt efterårsvejret, studeret efteråret, vi har været på Rumfart og Bondegårdsbesøg med Action Kids, hvor vi i den grad har brugt kroppen og bevæget os.
Børnene har bagt knækbrød til årets forældremøde. Der har været afholdt forældremøde med flot fremmøde - tak for en dejlig aften med gode dialoger.
Der er blevet hygget omkring bålet og lavet suppe over bål. Der er blevet bygget et meget højt tårn, ansigtsmalet, leget og meget mere😉

Skolegruppen arbejder med de sociale kompetencer, fx øver de sig på, ikke at afbryde mens andre taler. At holde en god tone, hvornår er man en god kammerat og hvornår er man en dårlig kammerat. Tilsidesætte sine egne behov fx at når vi spiser, at man husker at sende fadet rundt, så de andre også kan få mad på deres tallerken😉
Vi har haft dialogisk læsning med ordene Aktiv, alder, ansigt, amme, bange, bo, berømt og baby.
Børnene har givet hinanden massage til historien om Ormen Orla.

Tre ansatte har været til et lærerigt Fyraftensmøde ved Alice Kjær hvor temaet var; Æstetisk praksis og børn.
Vi fik stillet en opgave, hvor vi fik ti min til at lave en kage ud fra et selvvalgt tema. Der skulle tænkes kreativt, samarbejdes, vi skulle bruge vores fantasi og vores finmotorik, og tadaa... en æstetisk kransekage med små petit four til nytårsaften😉

Facebook photo

Husk vores forældremøde på tirsdag

I dag har Ørnebanden haft deres første skolegruppedag.
For mange en særlig stor dag, da der netop glædeligt blev fortalt herom, både til de andre børn, de andre voksne og de andre børns forældre, at nu var det altså i dag😉

Skolegruppen har indviet værkstedet som deres base til de indendørsaktiviteter og spisning.
Der har været dialog om deres forventninger, ideer og om mon nu de skal lave de samme ting som Uglerne også lavede.

Vi har klappet og hoppet vores navne og talt hvor mange klap eller hop som disse bestod af.

Vi har talt om ordet duks og hvad dette betyder samt indebærer😉

Facebook photo

Børnenes taktilsans er blevet stimuleret på flere forskellige måder i denne uge, der er blevet formet boller til formiddagsmaden, de to ældste børnehavegrupper har været til svømning og dagens “rainy day” har budt på både stimuli af taktilsansen, diverse forsøg med vandets kredsløbs og eksperimenter - vand er bare noget helt særligt og ganske fantastisk. Både vandet i svømmehallen, regnen og vandpytterne bliver børnenes fælles tredje hvor der bl.a. Opstår nye relationer børnene i mellem.

Facebook photo

En dag i køkkenet...
Matematisk opmærksomhed, former og begreber, taktilsans, kollektive beskeder, styrkelse og stimulering af de symmetriske håndbevægelser og TADAAAA pølsehorn til onsdagens frokost😋👌

Facebook photo

I dag har vi i mellemgruppen og de spire, der ikke skulle svømme, haft børnehaven for os selv. Det udnyttede vi til fulde, ved at lave en motorikbane i gennem hele Engen.
På banen trænede vi blandt andet balance samt at hoppe.

Facebook photo

Og så blev det tid til at nyde og smage de afgrøder som børnene selv har forspirret, plantet, passet og plejet det sidste halve år.

Der er fra slut 2016 og starten af 2017 blevet "knoklet" med køkkenhaven. Børnene har været med til at samle blade på legepladsen og køre disse på jorden i køkkenhaven, da vi nemlig har udvidet vores køkkenhave i år. Børnene har været med til at muge ud i stalden og køre møg op i køkkenhaven og meget mere. Nu er det endelig blevet tid til at nyde. (Inden længe starter forberedelserne forfra😉)

Rødbeder fra køkkenhaven som de selv har syltet, majs de selv har forspirret, plantet og høstet, rødbeder de selv har sået, kartofler som de selv har lagt, æbler de selv har samlet ind - nogle blev lavet til æblemost, som blev nydt sammen med hovedretten og andre blev skrællet og blev brugt til dagens dessert; nemlig æblekage.

Høstfesten er den eneste dag på året hvor vi får sovs og børnene elsker det. Mums hvor smagte det alt sammen godt, der blev spist, hygget og snakket omkring de store borde.

Tak for en dejlig høstfest - god weekend til alle 🙂

Facebook photo

🎵Boogie woogie🎵

Hjulene på bussen;
🎵babyerne i bussen siger vrrræææ vrrræææ vrrræææ
🎵børnene i bussen siger vi vil ha' sovs

Stemningsfilm fra høstfesten 2017

Stemningsfilm fra høstfesten 2017

HØSTEN 2017 og fest, sang og musik.

I dagens anledning havde vi fået besøg Jesper som er My og Merles farfar. Jesper havde taget sin harmonika med.

Børnene var dybt optaget af harmonikaen, da Jesper begyndte at spille var børnene helt opslugte som det tydeligt ses på flere af billederne, hvor børnene står med åben mund og polypper.

Der blev sunget og danset til den store guld medalje. - Tak til Jesper, som havde tid og lyst til at komme og give børnene en oplevelse.

Facebook photo

HØSTFESTEN 2017 og kulturelle udtryksformer og sanser;

Indenfor var det i år drengene fra børnehaven og mellemgruppens tur til at dække og pynte bordet.
Drengenes opgave var nemlig at lave blomsterdekorationer til bordene. Drengene stiftede bekendtskab med mange nye ord og begreber, deres lugtesans og taktilsans blev udfordret og synssansen gjorde nye opdagelser.

Der blev duftet til de forskellige blomster og korn. Der blev snakket om at der bl.a. Var havre og rejnfan. Der blev mærket på den tørre oasis og bagefter den våde Oasis. Børnene var meget optaget og engageret i processen fra tør til våd Oasis og at den skiftede farve.

Børnene blev sat sammen to og to til at samarbejde om at lave blomsterdekorationen.

Med stort engagement gik børnene i gang med processen. Drengene fik lavet de flotteste blomsterdekorationer med udgangspunkt i naturen.

Facebook photo

Stemningsvideo fra bålhuset...

Dagens høst af majs skabte glæde og begejstring hos alle pigerne. I bålhuset skulle majsene skrælles fri for blade og hår, der var stor fordybelse hos børnene og stor begejstring og forundring hos børnene, når majskolberne kom fri for skrællen.

Facebook photo

HØSTFESTEN 2017 og konceptet fra jord til bord👌

Pigerne fra børnehaven og Mellemgruppen var i dag i køkkenhaven for at høste de majs, som vi selv havde forspirret i det tidlige forår og som vi selv havde plantet ud i foråret - endelig var det tid til, at de skulle høstes og nydes til dagens høstfest.

Facebook photo

Stemningsbilleder fra en eftermiddag...

Facebook photo

Onsdag blev der malet korn i bålhuset.

Lige om lidt skal vi holde høstfest.

Børnene var med i processen, at male korn til mel.
Børnene blev udfordret på deres kræfter og styrke. Der blev samarbejdet og børnene opnåede en bevidsthed omkring processen fra korn til mel, og som en del af konceptet fra jord til bord.

Facebook photo

Hygge og fællesskab i bålhuset.

Facebook photo

Vores dyrehold giver anledning til mange samtaler med børnene på både godt og ondt.

Med et dyrehold har vi et ansvar for at vores dyr trives og at de lever et godt og et værdigt liv.
Vores ene gedekid var desværre syg og blev derfor aflivet i går af vores dyrlæge (børnene var IKKE med til dette!).

Dette gav anledning til samtalen om, at man godt kan være syg uden at se syg ud.
Børnene var meget optaget af, om den var syg fordi den havde spist en regnorm og nej det havde den ikke.

Vi snakkede om, at det er lidt ligesom, når man skal samle Lego hjemme med en manual og hvis der så mangler nogle klodser kan man ikke bygge det rigtigt. Sådan var det ligesom også med gedekiddet, da det blev lavet inde i gede-mors mave.

De børn som havde lyst, kunne komme med op i stalden og se gedekiddet. Rigtig mange børn havde lyst til at se gedekiddet.
I stalden blev der kigget, snakket, der blev følt og rørt ved gedekiddet og børnene kunne mærke, at
kiddet stadig var lunt.

Facebook photo

Dressingen bliver lige smagt på en sidste gang😉

I går var Spiregruppen i køkkenet og forberede eftermiddagsmad.

En lærerig formiddag hvor der blev sat ord og begreber på de forskellige ting som vi skulle bruge.
Der blev smagt på de forskellige ord og begreber.

Pisker som blev til piskeris og børnene lærte at et piskeris ikke er en pisker til ris, men et piskeris bl.a. Er til at piske ting sammen med.

Smagssansen blev i den grad også udfordret, vi smagte nemlig på alle ingredienserne, inden disse skulle blandes og blive til en dressing.

Græsk yoghurt, mayonnaise, peber, salt, grov sennep og hvidløg blev smagsløgene udfordret med noget var stærkt, bittert, salt, mere stærkt osv.

Børnene øvede sig i at vente på tur, samarbejde, på eget initiativ tilbød børnene deres hjælp til hinanden, finmotorikken blev stimuleret og kræfterne blev udfordret på hvidløgspresseren.

Facebook photo

En gruppe børn har i dag været på jagt, på vores legeplads, efter bog, agern og andre naturmaterialer. Der var i dagens aktivitet fokus på naturkendskab, fordybelse og børnenes opmærksomhed.

Materialerne skal bl.a. Bruges som bordpynt til vores høstfest på fredag og resten skal gemmes til senere brug🍂🌾🌽🍎🌾🍂

Facebook photo

I går var børnene delt op i små hold, som på skift blev udfordret på den indendørs motorikbane med bind for øjnene.
I stalden blev der fodret og hygget ekstra meget om marsvinene❤️

Facebook photo

Ørnebanden i Ørne-stimulator🦅🦅🦅

Nysgerrige og fjolleriger😊😊

Togtur ved Lille vildmose centeret

Tusind tak til Nordea fonden for at sponsore den skønneste tur til Lille Vildmose centeret. Det var en dag med mange nye indtryk, sansninger, oplevelser og mest af alt dejligt humør. Tusind tak til de forældre der havde tid til at tage med os.

Facebook photo